De Europese uitzendmarkt is booming. USG People, het op vijf na grootste uitzendbedrijf ter wereld, profiteert daar optimaal van. Cijfers en vooruitzichten zijn uitstekend, al viel de omzetgroei in het vierde kwartaal een beetje tegen.

Door Hans Jager van Blikopdebeurs.com

USG People is vooral bekend van uitzender Start maar levert ook specialistische staffing, personeelsdiensten en customercareservices. Het bedrijf heeft vestigingen in dertien Europese landen doch haalt op dit moment nog ruim 45 procent van zijn omzet uit Nederland. Start People is de tweede speler in ons land.

Solide brutomarge

De omzetgroei in het vierde kwartaal kwam licht onder consensus uit. Dat neemt niet weg dat de autonome groei van 18,4 procent over 2006 een prima score is. USG kiest bewust voor een solide brutomarge en liet daarvoor wat contracten in België lopen. De nettowinst klom in het vierde kwartaal met 16,5 procent naar 16,7 miljoen euro.

USG verwacht de brutomarge, die in 2006 naar 23,9 procent steeg, verder te verbeteren. Volgens bestuursvoorzitter Ron Icke zal een dreigende schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt een prijsopdrijvend effect hebben. "Langzaam komt er spanning in de markt", aldus de CEO. Wie personeel werft - ik spreek uit ervaring - merkt dit overigens nu al.

Vooruitzichten

Een kwart van de brutomarge wordt omgezet in het bedrijfsresultaat. USG denkt dit jaar te besparen op verkoop- en algemene kosten, wat een verdere verbetering van de operationele marge moet opleveren. De margedoelstelling van 6,5 procent wordt voorlopig gehandhaafd, ik verwacht na het eerste kwartaal een bijstelling naar boven.

USG People is één van onze 'zeven aandelen voor 2007' en tot nu toe maakt het bedrijf die hoge verwachtingen waar. Vooruitzichten blijven goed en het aandeel biedt een kans te profiteren van de arbeidsmarkt, zonder dollar exposure. USG steeg bijna zeven procent op de cijfers, er is echter nog voldoende ruimte richting mijn koersdoel van veertig euro.

Disclaimer De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De auteur heeft op het moment van publicatie geen positie in USG People.