Fugro heeft de winstprognose voor dit jaar opnieuw verhoogd. De bodemonderzoeker verwacht dat de winst uitkomt op minimaal 135 miljoen euro in plaats van de eerder afgegeven 130 miljoen. De vraag naar seismologisch en geologisch onderzoek vanuit de olie- en gasindustrie "blijft wereldwijd sterk".

Door Hans Jager van Blikopdebeurs.com

Fugro is ideaal gepositioneerd om in te spelen op de toenemende mondiale vraag naar olie, gas en minerale grondstoffen. Het bedrijf is wereldwijd actief in onderzoek van aardoppervlak en zeebodem voor de olie, gas en mijnbouwindustrie. Veel bestaande olie en gasvelden zijn verouderd en er dient ook de komende jaren fors geïnvesteerd te worden om nieuwe velden te lokaliseren en exploiteren. Dat staat garant voor een vol orderboek en hoge marges.

Rolf Stout van Fortis tipte Fugro als een van de meest koopwaardige aandelen voor 2007 tijdens de Dag van de Belegger in Amsterdam. Fugro is ondanks een flinke koersstijging nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd ten opzichte van andere olieservicebedrijven in Europa. Ik ben in juli 2005 ingestapt op 20,50 euro en hou ook op 36 euro mijn stukken stevig vast. Fugro blijft een ruwe diamant voor de lange termijn.

Disclaimer

De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De auteur heeft op het moment van publicatie een longpositie in Fugro.