Het lijkt wel een duiventil bij Getronics. Deze week werd bekend dat financieel directeur Theo Janssen al na 18 maanden 'in onderling overleg' opstapt. Hij is sinds april de derde topbestuurder die onverwachts het veld ruimt. Beleggers zouden zich zorgen moeten maken.

Door Hans Jager van Blikopdebeurs.com

In goed onderling overleg, dat is managementtaal voor dozen pakken, autosleutels inleveren en wegwezen.

Een woordvoerder liet weten dat met Janssen onlangs een functioneringsgesprek is gevoerd waarna door beide partijen besloten is zo snel mogelijk uit elkaar te gaan. Eerder dit jaar vertrokken bestuursleden Henny van Schaik en Stuart Appleton.

Hoe zou het functioneringsgesprek van topman Klaas Wagenaar verlopen als dat met beleggers wordt gevoerd? In augustus presenteerde het bedrijf waardeloze halfjaarcijfers waarop de beurskoers in één dag met bijna een kwart daalde.

Vier maanden eerder bleek er gerommeld te zijn met de boekhouding in Italië. En in januari schoffeerde Wagenaar zijn aandeelhouders door nog met een winstwaarschuwing over 2005 te komen.

Getronics

Getronics presteert slecht en kampt met een grote schuldenlast terwijl de ICT sector juist herstelt. Dit jaar is gebleken dat er iets ernstig schort aan de planning & control door het topmanagement. November en december zijn operationeel de belangrijkste maanden voor het concern.

Ondertussen vertrekt de ene na de andere bestuurder. Samengevat: put op Getronics, tot een nieuwe topman het vertrouwen herstelt. In goed overleg uiteraard.