"We kunnen nog doorstijgen, maar het kan ook elk moment afgelopen zijn." Deze open deur werd ingetrapt door Irma Schogt, de Jomanda van de beurswereld, op Finance TV. Ze blijft bearish op de aandelenmarkten.

Door Hans Jager van Blikopdebeurs.com

Niet vanwege economie of stand van de AEX, maar omdat bij drie planeten het teken gaat veranderen van weegschaal naar schorpioen. Schogt, directeur van Market Timing gelooft dat zon, maan en planeten een grote invloed op financiële markten hebben.

In de Beursbriefing (video) van vrijdag de dertiende wist ze verder nog te melden dat Jupiter een vierkant maakt naar Saturnus, wat een verandering van het investeringsklimaat aangeeft. De belegger moet rekening houden met een koersdaling eind oktober van 10 procent of meer omdat "de zon dichter bij Mars komt te staan". Eerder voorspelde ze een daling van de AEX met 20 procent in september.

In juli verklaarde ze in het Financieele Dagblad dat de komende jaren forse dalingen volgen vanwege de invloed van de planeet Saturnus. "Van 2007 tot en met 2016 zal de Amerikaanse Dow Jones-index volgens mij met ongeveer 80 procent terugvallen tot 2350 punten."

De beurs lijkt zich vooralsnog weinig van deze sterrenwichelaar en graancirkel wijsheden aan te trekken. Gelukkig maar! Ondertussen blijf ik met plezier naar Janneke's Beursbriefing kijken. Hopelijk met serieuzere gasten.