Nu goud weer op de 600 dollar is beland, vragen velen zich af of we de bodem gezien hebben en we nu weer verder gaan in de bullmarket omhoog. TA-specialisten beweerden - toen goud rond de 575 dollar stond - dat het nog wel verder kon corrigeren naar de 540 dollar. Ook werden nog lagere getallen genoemd zoals 480.

Door Wilbert Geers van Blikopdebeurs.com

Zelf houd ik me vast aan de fundamentele analyses die eigenlijk sinds de opmars van goud rond het jaar 2000 niet wezenlijk zijn veranderd. Dat maakt het voor columnisten op dit gebied ook erg moeilijk om er wat over te schrijven.

Traditioneel is september een sterke maand voor goud en insiders beweren dan ook dat er weer volop wordt gekocht met name in de juwelenindustrie van India en China. Ook zijn veel banken voorzichtiger met het verkopen van hun goud en er zijn ook banken die juist hun reserves weer aan het oppoetsen zijn.

Behalve de vraag en aanbod kant waardoor de prijs van goud bepaald wordt zitten we ook altijd nog met de wat ondoorzichtige kant van het papieren goud. Hedgefunds en velen die op enigerlei short zaten maakten de bull naar ruim boven de 700 dollar tot een ware minicrash.

Instappen dan nu? Van mij geen advies. Lees zelf artikelen over de fundamentals van goud en bepaal dan of je er in wilt. Dan weet je ook dat we best wel weer eens flink kunnen corrigeren, maar ook dat een goudprijs van 1000 dollar binnen 2 jaar geen bijzonderheid hoeft te zijn.

Wilbert Geers is oprichter van Edelmetaal-info.nl.

Disclaimer

De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De auteur bezit posities in goud en aandelen van junior en major miners.