Goud even boven de $645 en zilver boven de $14.70; daarna moesten de edelmetalen een flinke veer laten. Nadat de prijs de afgelopen weken in rap tempo het ene record na het andere op de borden deed verschijnen, was er donderdag dan de verwachte correctie. En natuurlijk hoe steiler we de berg op gaan, des te harder ook weer naar beneden. Dat schijnt in een bull-market gewoon te zijn.

Door Wilbert Geers van Blikopdebeurs.com

De kopers op de top worden door hun stops heen gejaagd en de kopers met trailingstops, zijn daarna één voor één aan de beurt om een deel van hun winst veilig te stellen om vervolgens op een weerstand/bodem weer terug te kopen.

Doordat er eigenlijk erg weinig geld naar de edelmetalen stroomt, kan het zo zijn dat als er een grote speler (ver)koopt dit ook direct merkbaar is in de koers. De laatste paar maanden hebben nieuwe partijen o.a. grote vermogenbeheerders en fondsen hun aandeel in de edelmetaalmarkt wat verhoogd, hetgeen dus merkbaar was aan de koopkant en nu dus ook aan de verkoopkant.

De hamvraag is natuurlijk: was dit het al, kunnen we weer inslaan? Sorry, ik ben geen helderziende en ook TA is niet aan mij besteed. Fundamenteel zit het met de edelmetalen wel goed en daar houd ik me aan vast.