Zilver gaat goed, dat wil zeggen voor beleggers in zilver. Want de prijs van zilver blijft stijgen. Voor de industrie die zilver moet verwerken in producten is dat natuurlijk minder goed nieuws, de kostprijs van het product wordt hoger. Per product gaat het natuurlijk maar om minimale hoeveelheden, maar alles bij elkaar opgeteld wordt er veel zilver 'verbruikt' en zijn de voorraden beperkt.

Door Wilbert Geers van Blikopdebeurs.com

Dat verklaart dus voor een deel deze stijging. Terwijl de goudprijs de afgelopen tijd zich in een consolidatiefase bevindt, schijnt zilver dus een extra push te krijgen. Een verklaring kan zijn, de op hand zijnde zilver tracker: de zilver ETF. De lancering kan de zilverprijs een zilverpush geven en daar lijkt nu alvast een voorschot op zijn genomen. Wie 2 jaar terug de zilverprijs voor 2006 op $12 per ounce had voorspeld, werd in veel kringen uitgelachen… We zitten er nu niet zo gek ver meer vanaf.

Er worden nu koersvoorspellingen gedaan van $20 t/m $200… Ik lach ze niet uit en zorg dat ik fysiek zilver heb. Turbo’s en andere certificaten alsmede enkele pakketjes aandelen in zilvermijnen, zoals Western Silver (WTZ) en Silver Wheaton (SLW). Wilbert Geers is oprichter van Edelmetaal-info.nl. De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.