Weinig beursnieuws te melden, maar gelukkig is er altijd nog minister van spek en bonen Alexander Pechtold die voor wat leven in de brouwerij zorgt. In een interview met het maandblad Opzij trekt de D66-er weer flink van leer. "Ministers gaan vreselijker met elkaar om dan wie ook." En over politiek: "achter elkaars rug om, ach, ach, ach, het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken."

Door auteur Hans Jager van Blikopdebeurs.com

Verder verklaart de bewindsman dat hij soms moeilijk uit de voeten kan met premier Balkenende en minister van Justitie Donner. "Maar dat is vast wederzijds", voegde Pechtold daar nog aan toe. Het is het zoveelste bedrijfsongeval na proefballonnen over de legalisering van softdrugs en beperking van de hypotheekrenteaftrek en uitspraken dat Balkenende "bijdraagt aan doemdenken" over terrorisme.

Het lijkt erop dat politiek Den Haag er nu voor kiest de affaire dood te zwijgen. De premier heeft belangrijkere zaken aan zijn hoofd, aldus een woordvoerder. Alleen Tweede Kamer voorzitter Weisglas schrok wakker uit zijn winterslaap en noemde de opmerkingen "ronduit oncollegiaal". Hoe moet het nu verder met deze ijdeltuit en excuus truus van het kabinet? Ach, daar heb ik al eerder iets over geschreven.