De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met een verdeeld beeld gesloten. De blikken waren onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvond. 

Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America. Verder gingen de olieprijzen flink omlaag.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 25.064,36 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte juist 0,1 procent tot 2.798,43 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omlaag tot 7.805,72 punten.

Trump kreeg veel kritiek na afloop van de ontmoeting met Poetin. Hij zei onder meer de ontkenning van Poetin over inmenging in de Amerikaanse verkiezingen te geloven.

In een persconferentie na afloop werd verder niet gesproken over het opheffen van sancties van de Verenigde Staten tegen Rusland, maar Poetin deed evenmin handreikingen.

Bank

Bij de bedrijven won Bank of America 4,3 procent. De bank zag zijn omzet licht dalen, maar de winst ging sterk omhoog door onder meer kostenbesparingen en belastingvoordelen. De bank wil voor 26 miljard dollar teruggeven aan aandeelhouders.

BlackRock verhoogde zijn omzet en winst, maar verloor 0,6 procent aan beurswaarde. De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft 6,3 biljoen dollar in beheer.

Olieprijzen

De olieprijzen stonden fors onder druk door berichten dat Saoedi-Arabië meer olie zou kunnen leveren. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,1 procent minder op 68,08 dollar. Brentolie zakte 4,6 procent in prijs tot 71,90 dollar per vat. Oliegiganten Chevron en ExxonMobil zakten tot 1 procent.

Beleggers namen Tesla recente uitspraken van topman Elon Musk op Twitter niet in dank af en zetten het aandeel 2,8 procent lager.

Musk reageerde op kritiek van een duiker die aan de redding van de Thaise voetballertjes heeft meegewerkt door de man een ''pedo'' te noemen. Musk bood zelf ook zijn hulp aan, maar de duiker noemde dat een pr-stunt.

Boeing 

Amazon steeg verder 0,5 procent. De online winkelier heeft zijn jaarlijkse Prime-dag met aanbiedingen voor mensen met een betaald lidmaatschap. Vliegtuigbouwer Boeing (1,5 procent) kondigde op de luchtvaartshow in het Britse Farnborough de nodige nieuwe orders aan.

De euro was 1,1711 dollar waard, tegen 1,1706 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.