De Amerikaanse beursuitbater Cboe Global Markets is van plan een vestiging in Amsterdam te openen. Cboe is het grootste beursbedrijf in Europa, als wordt gekeken naar hoeveel er aan waarde wordt verhandeld.

Door het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie moest de beursuitbater op zoek naar een nieuw hoofdkantoor om de Europese markt te bedienen.

Dat maakt de beursuitbater dinsdag bekend in een persbericht. Het bedrijf heeft goedkeuring aangevraagd bij de Autoriteit Financiële Markt (AFM). Het kantoor in Londen zal wel blijven bestaan en de diensten op de Britse markt blijven leveren.

Volgens Mark Hemsley, de directeur van Cboe Europe, is Amsterdam "een fantastische locatie om ons EU-kantoor te vestigen". Verder noemt hij de goede band met de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB). Amsterdam is niet helemaal nieuw voor Cboe; het heeft een aandeel in het in Amsterdam gevestigde clearinghouse EuropCCP.

Cboe is zeker niet het eerste bedrijf dat door de Brexit naar Amsterdam verhuist. Eerder kozen onder meer de financieel dienstverleners Tradeweb Markets, Radix Trading en Hard Eight Trading al voor Amsterdam als uitvalsbasis voor de Europese markt.