De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag zonder grote bewegingen aan de handel begonnen. Beleggers blijven onzeker over de internationale handelsspanningen. Verder wordt naar onder meer ontwikkelingen in de zorgsector gekeken.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,1 procent lager op 24.094 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2.703 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte eveneens 0,2 procent aan tot 7.456 punten.

China reageerde woensdagnacht op het nieuws dat Amerikaans president Donald Trump de bevoegdheden van de commissie die investeringen van buitenlandse partijen onderzoekt wil verruimen. Die stap wordt gezien als een afzwakking van Trumps eerdere dreigement Chinese investeringen in de VS te blokkeren, al werd die interpretatie door een adviseur van Trump weersproken. Peking liet weten de nieuwe plannen "nauwkeurig te bestuderen".

Amazon kondigde aan onlineapotheek PillPack over te nemen en daarmee stappen in de zorgsector te zetten. Drogisterijconcerns als Walgreens Boots Alliance, CVS Health en Rite Aid daalden tot 15 procent. Walgreens was juist met sterke cijfers en plannen voor een aandeleninkoop en hoger dividend gekomen. Amazon steeg 0,6 procent.

Uit een derde raming van de Amerikaanse overheid bleek verder dat de economie het eerste kwartaal van 2018 op jaarbasis met 2 procent groeide. Economen rekenden in doorsnee op een stijging van 2,2 procent, zoals bij een eerdere raming gemeld werd.