De effectenbeurs in Japan is donderdag vrijwel vlak gesloten. Nieuws over het handelsconflict tussen China en de VS en macrocijfers zorgden voor evenwicht.

De Amerikaanse overheid lijkt geen verdergaande maatregelen te nemen om investeringen van Chinese bedrijven in de Verenigde Staten te beperken. In Tokio trokken beleggers zich daar in de tweede helft van de handelsdag aan op.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk vrijwel vlak op 22.270,39 punten. Eerder op de dag zakte de Japanse hoofdindex nog tot het laagste niveau in bijna een maand tijd.

Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse winkelverkopen in mei op maandbasis sterker dan verwacht zijn afgenomen. De verkopen daalden met 1,7 procent, de diepste val in bijna twee jaar.

Gemengd

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds een fractie hoger.

De beurs in Shanghai zette de daling voort en verloor 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,4 procent bij.

De Kospi in Seoul zakte 1,1 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung verloor 2,4 procent ondanks een schikking van een patentgeschil met iPhone-maker Apple.