Miljardenorders van Aziatische maatschappijen voor Boeing

De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing gaat flink wat vliegtuigen leveren aan de Aziatische maatschappijen Bamboo Airways en Jet Airways. Met de bestellingen is een bedrag van 14,4 miljard dollar gemoeid.

De Vietnamese start-up Bamboo heeft een overeenkomst getekend voor twintig Boeing 787-9 Dreamliners met een waarde van ongeveer 5,6 miljard dollar. Jet Airways, dat India als thuisland heeft, plaatste een bestelling voor 75 Boeings van het type 737 Max. Deze order heeft een waarde van 8,8 miljard dollar.

De bedragen zijn gebaseerd op de officiële prijslijst. Maatschappijen weten doorgaans bij vliegtuigmakers kortingen te bedingen.

De aankondiging van Boeing is verrassend, zo kort voor het begin van de vliegtuigshow in het Britse Farnborough. Normaliter maken vliegtuigmakers tijdens dergelijke evenementen de nodige orders wereldkundig.

Uit de bestellingen kan ook worden opgemaakt dat Boeing toegang heeft tot een brede markt in de regio buiten China. In dat land kan het bedrijf doelwit worden in het oplopende handelsconflict met de Verenigde Staten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie