Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien. Overwogen wordt om de functie van topman voor Air France-KLM en dochtermaatschappij Air France te splitsen.

Vorige week dook de naam van Philippe Capron op in de media als mogelijk topman van Air France-KLM. Dit stuitte op kritiek bij het management van onder meer de luchtvaartmaatschappijen KLM, Delta Air Lines en China Eastern Airlines. 

Om die reden zou Air France-KLM de functies van topman voor Air France-KLM en voor dochtermaatschappij Air France willen splitsen. De zoektocht naar geschikte kandidaten zou opnieuw beginnen. De intentie is om in juli met een besluit te komen.

Capron is momenteel financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia. Naast dochtermaatschappij KLM en samenwerkingspartners Delta Air Lines en China Eastern Airlines hadden ook de Franse vakbonden kritiek op de mogelijke benoeming van Capron. Hij werd bestempeld als lichtgewicht door de branchegenoten, onder meer wegens gebrek aan ervaring in de luchtvaart en omdat hij nog nooit aan de leiding stond van een bedrijf.

Bij KLM en Delta gaan geluiden op om een co-topman van KLM, zoals eerder het geval was, aan te stellen bij Air France-KLM.