Belgische bank Belfius heeft nog geen goedkeuring voor beursgang

De Belgische bank Belfius loopt mogelijk verdere vertraging op bij zijn geplande beursgang. De bank heeft nog geen groen licht gekregen van de regering.

Belfius hoopte aanvankelijk in juni al de stap naar de beurs te kunnen zetten, maar stuitte daarbij op coalitiepartij CD&V.

De christendemocraten eisen dat de bank de coöperatie Arco compenseert voor haar verlies als grote aandeelhouder van Dexia, de gevallen bank waaruit Belfius in 2011 is ontstaan. Zolang daar geen duidelijk plan voor is, houdt de partij de beursgang tegen.

Volgens ingewijden wordt het daarom moeilijk Belfius voor oktober naar de beurs te brengen. De bank is nu nog volledig in overheidshanden.

Vicepremier Alexander De Croo van Open Vld sprak zich onlangs openlijk uit tegen die opstelling van zijn coalitiegenoot. Zonder beursgang wordt het voor Belfius moeilijker Arco te compenseren, redeneerde de liberaal in een interview met zakenkrant L'Echo.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie