ThyssenKrupp praat met Tata Steel over een verbetering van de voorwaarden voor de fusie van hun Europese staaldivisies.

Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden rond de zaak. Woensdag wordt de fusiedeal met Tata besproken in de raad van commissarissen van het Duitse staal- en industrieconcern.

Eerder deze week werd nog bekend dat de activistische investeerder Elliott kritisch over de deal is. Volgens deze aandeelhouder moet ThyssenKrupp betere voorwaarden afdwingen, omdat de prestaties van diens Europese staaltak zijn verbeterd, terwijl die van Tata Steel Europe, het moederconcern van de voormalige Hoogovens in IJmuiden, juist zijn verslechterd.

De waarderingen van beide bedrijven in de fusiedeal moeten daarom worden aangepast, aldus Elliott. Grootaandeelhouder Cevian Capital van ThyssenKrupp zou Elliott hierin steunen.

Heronderhandeling

Volgens Handelsblatt komt topman Heinrich Hiesinger van ThyssenKrupp bij de commissarissen met plannen voor heronderhandeling met het Indiase Tata. Het blijft wel de bedoeling dat het eigendom van het fusiebedrijf gelijkwaardig tussen beide ondernemingen wordt verdeeld.

Deze maand zou een definitief besluit over de deal genomen moeten worden.