De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. De graadmeters in New York veerden op nadat notulen van de Federal Reserve hadden gehint op een spoedige nieuwe rentestap.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent hoger op 24.886,81 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2733,29 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij op 7425,96 punten. De oplopende handelsspanningen tussen China en de VS zorgden eerder op de dag nog voor een mineurstemming.

De meeste beleidsmakers bij de Fed dachten bij de laatste beleidsvergadering begin mei al dat de rente snel weer wat omhoog kan. De Amerikaanse koepel van centrale banken besloot de rente toen nog ongemoeid te laten. Marktpartijen verwachten nu in doorsnee dat bij de volgende vergadering van de Fed in juni de rente weer wat wordt opgekrikt.

Beleggers verwerkten verder nog diverse kwartaalcijfers. Juweliersketen Tiffany boerde goed en noteerde dik 23 procent in de plus. De onderneming heeft ook zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar naar boven toe bijgesteld en presenteerde een aandeleninkoopprogramma.

Target 

Ralph Lauren sloot het afgelopen kwartaal af met winst, terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog een verlies werd geleden. Beleggers zetten het modemerk ruim 14 procent hoger. Andere interessante cijferberichten kwamen van supermarktketen Target (min 6 procent) en doe-het-zelfwinkel Lowe's (plus 10 procent).

Ook Comcast en Walt Disney stonden in de schijnwerpers, met minnen van respectievelijk circa 2 en 1 procent. Hier lijkt zich een overnamegevecht te ontketenen. Kabelreus Comcast heeft bevestigd dat het een bod voorbereidt op bezittingen van 21st Century Fox (plus 1 procent). De betreffende onderdelen waren door Fox in december al voor zo'n 52 miljard dollar aan entertainmentconcern Disney verkocht.

Euro

Verder ging General Electric (GE) ruim 7 procent onderuit, na een uitspraak van topman John Flannery dat de markt voor gasturbines momenteel ''erg uitdagend'' is.

De euro was 1,1703 dollar waard, tegen 1,1699 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 71,78 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 79,70 dollar per vat.