'Nigeria wil Shell met drones helpen bij beschermen pijpleidingen'

De Nigeriaanse luchtmacht staat klaar om Shell bij te staan met drones bij het beschermen van pijpleidingen en installaties in het Afrikaanse land, zodra het olie- en gasconcern daarom zou vragen.

Dat heeft luchtmachtcommandant Sadique Abubakar gezegd in de Nigeriaanse krant This Day. Shell kampt regelmatig met problemen in Nigeria vanwege olievervuiling. Op het Nigeriaanse vasteland worden oliepijpleidingen volgens het olieconcern vaak illegaal afgetapt en gesaboteerd, wat zware verontreiniging tot gevolg heeft.

De Nigeriaanse luchtmacht heeft recent nieuwe onbemande vliegtoestellen aangeschaft. Volgens het hoofd van de luchtmacht zijn die drones goed te gebruiken voor politiewerk en het in de gaten houden van bijvoorbeeld pijpleidingen.

De zogeheten Tsaigumi's zijn dag en nacht inzetbaar. Ze kunnen wel tien uur achter elkaar vliegen op een paar kilometer hoogte en met een bereik van 100 kilometer, zo verzekert Abubakar, die aangeeft dit alles al te hebben besproken met de top van Shell in Nigeria.

Critici wijten de grote milieuschade in Nigeria overigens aan verouderde pijpleidingen en nalatigheid van Shell. Nigeria is de grootste olie-exporteur van Afrika.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie