NN Group (Nationale-Nederlanden) snijdt nog dieper in de kosten. De verzekeraar wil tegen 2020 circa 400 miljoen euro hebben bespaard ten opzichte van ijkpunt 2016.

Dat is 50 miljoen euro meer dan het bedrijf eerder had aangekondigd, blijkt donderdag uit een tussentijds handelsbericht.

Minstens de helft van de besparingen moet eind van dit jaar zijn gerealiseerd. In het eerste kwartaal van 2018 werd door NN 42 miljoen euro zuiniger gewerkt.

175 miljoen

Daarmee komt de totale besparing tot nu toe op 175 miljoen euro. NN kondigde eerder al aan dat het afdelingen bij elkaar onder gaat brengen en kantoren gaat sluiten.

Ook zijn er besparingsvoordelen uit de overname van Delta Lloyd. Ontslagen werden destijds niet uitgesloten. In het handelsbericht over het eerste kwartaal werd niet ingegaan op het schrappen van banen.

Stormschade

NN zag het operationele resultaat in de eerste drie maanden van het jaar flink lager uitvallen, vooral als gevolg van de impact van de stormschade in januari van 89 miljoen euro.

De operationele winst daalde van 406 miljoen euro vorig jaar naar 313 miljoen nu. De nettowinst viel ruim 8 procent lager uit op 399 miljoen euro.

In het vierde kwartaal vorig jaar boekte het bedrijf juist meer winst.