De maker van de bekende vierkante actiecamera's GoPro heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een verlies van 76 miljoen dollar. Dat is 30 procent minder dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Amerikaanse bedrijf donderdag naar buiten bracht. In de eerste drie maanden van 2017 leed het bedrijf nog een verlies van 111 miljoen dollar.

De omzet kwam de afgelopen drie maanden neer op 202 miljoen dollar. Dat is 7,4 procent minder dan een jaar geleden, toen de omzet nog ruim 218 miljoen dollar bedroeg.

Volgens topman Nick Woodman, die dit jaar een beloning van welgeteld 1 dollar krijgt na het desastreus verlopen boekjaar 2017, zei in een toelichting dat er nog altijd vraag is naar de camera's van GoPro.

Hij verwacht dat met name dat de goedkopere apparaten, die onlangs in de markt werden gezet, gretig aftrek zullen vinden. De eerste signalen noemde de topman hoopvol, ook omdat grote Amerikaanse winkelketens als Walmart en Target de GoPro Hero gaan verkopen.

In januari maakte GoPro bekend dat ruim 250 medewerkers hun baan verliezen omdat het bedrijf stopt met de productie van drones.