Tesla-topman Elon Musk trekt zich weinig aan van de slechte kwartaalcijfers van de autobouwer. In een toelichting woensdagavond noemde hij kritische vragen aan zijn adres over de cijfers ''saai" en ''niet cool".

De miljardair verdedigde het grootste kwartaalverlies ooit voor de fabrikant van elektrische auto's, hoewel de cijfers wel beter dan verwacht waren. Veel marktvolgers vrezen ook dat het geld van het concern opraakt door de flinke investeringen. 

Musk zei dat het de goede kant opgaat met het bedrijf. De zogenoemde cash burn, de mate waarin investeerders geld moeten toeleggen om het bedrijf tijdens de opbouwfase draaiend te houden, zou bijna ten einde zijn. Het afgelopen kwartaal werd op die manier nog een miljard dollar ''verbrand".

''Deze vragen zijn zó droog, ik trek het niet meer", zei Musk onder meer. Op een vraag om de kapitaalvereisten van Tesla toe te lichten antwoordde hij met: ''Saaie, domme vragen zijn niet cool. Volgende vraag?"

De bitse antwoorden deden de koers van Tesla geen goed. In de late handel ging het aandeel tijdens de telefonische analistentoelichting zo'n 5 procent omlaag.

Musk trok zich weinig aan van de koersdaling, zo bleek uit nóg een felle opmerking aan het einde van het gesprek. ''Ik ben hier niet om iemand te overtuigen onze aandelen te kopen. Koop het vooral niet als je volatiliteit eng vindt."