Nokia onderhandelt over verkoop smartwatchdivisie

Nokia voert exclusieve onderhandelingen over de verkoop van het onderdeel dat onder meer smartwatches en slaaptrackers maakt.

De koper is naar verwachting Éric Carreel, medeoprichter en voormalige baas van Withings. Die startup werd een paar jaar geleden voor 170 miljoen euro overgenomen door het Finse concern. Het bedrijfje ging op in de gezondheidsdivisie van Nokia.

Nokia wil zich meer en meer richten op draadloze netwerkapparatuur en minder op consumentenelektronica. Vorig jaar schreef het Finse bedrijf al 141 miljoen euro af op het onderdeel.

Nokia verwacht nog dit kwartaal overeenstemming te bereiken met Carreel. Dat gebeurt nadat ook het personeel is bijgepraat en akkoord is met het voornemen. Een overnameprijs werd niet gemeld.

Eerder dit jaar liet het bedrijf al weten minder geld in de ontwikkeling van consumentenproducten te steken. Destijds werden alle strategische opties voor het onderdeel Digitale Gezondheid bekeken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie