Beurzen Japan en China dicht, rest Verre Oosten positief

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten waren maandag positief gestemd. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Tokio en Shanghai gesloten bleven vanwege nationale feestdagen. 

De Hang Seng-index In Hongkong noteerde tussentijds 1,5 procent in de plus. De stijging werd geleid door de financiële bedrijven en de vastgoedsector.

Een sterker dan verwachte toename van de bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie in april bood eveneens enige steun aan de handel.

De All Ordinaries in Sydney dikte 0,5 procent aan, waarbij verliezen in de sectoren grondstoffen en energie werden gecompenseerd door koerswinsten onder de Australische banken. De Kospi in Seoul kreeg er 0,8 procent bij door de hoop op vrede tussen de buurlanden Noord- en Zuid-Korea.

Dinsdag wordt er wel weer gehandeld in Japan, maar zijn de beurzen in China en Hongkong gesloten vanwege de Dag van de Arbeid.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie