PepsiCo haalt meer omzet maar verkoopt minder frisdrank

De omzet van de Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo is in het eerste kwartaal gestegen. Daarbij nam de verkoop van snacks toe, terwijl de omzet uit drankjes licht daalde.

De omzet van de producent van Pepsi Cola, Lays-chips en Quaker steeg met 4 procent tot bijna 12,6 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder.

Het bedrijf profiteerde ook van gunstige wisselkoersen. De omzet bij de chips- en zoutjesdivisie klom met 3 procent, maar bij drankjes daalde die met 1 procent.

In Noord-Amerika worstelt PepsiCo met de verkoop van frisdrank, omdat veel consumenten liever gezondere producten met minder suiker kiezen. Het bedrijf brengt nieuwe producten op de markt om op die trend in te spelen.

Topvrouw Indra Nooyi sprak over het algemeen van "solide resultaten, met sterke prestaties in opkomende markten". PepsiCo voldoet tot nu toe aan de verwachtingen voor 2018.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie