Duits moederbedrijf van bestelsite Foodora groeit flink in 2017

De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero is vorig jaar stevig gegroeid. Het bedrijf leverde in 2017 bijna de helft meer maaltijden af dan een jaar eerder.

Delivery Hero, dat onder meer in Nederland actief is met de bestelsite Foodora, verwerkte in een jaar tijd bijna 292 miljoen bestellingen. Dat waren er een jaar eerder 197 miljoen. Daardoor steeg de omzet met 60 procent tot ruim 544,2 miljoen euro.

Het verlies van Delivery Hero liep onder meer door marketingkosten flink op. Delivery Hero noteerde voor heel 2017 een min van dik 190 miljoen euro. In 2016 was het verlies nog 17 miljoen euro.

De maaltijdbezorgbranche is zeer competitief en bedrijven steken veel geld in uitbreiding van hun marktaandeel in landen waar ze actief zijn. In onder meer Nederland en Duitsland concurreert de onderneming met het in Amsterdam genoteerde bedrijf Takeaway.com.

Delivery Hero stootte om die reden onderdelen af in gebieden waar het geen marktleider is. Vorig jaar verkocht de onderneming bedrijven in Georgië, Slowakije, Kazachstan en India.

Een jaar eerder verkocht Delivery Hero het merk hungryhouse in het Verenigd Koninkrijk aan Just Eat.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie