De Europese beurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De handel werd opnieuw gedomineerd door een stroom aan bedrijfsresultaten van zowel Europese als Amerikaanse multinationals. 

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent in de plus op 556,44 punten. De MidKap daalde juist 0,4 procent tot 788,58 punten.

De beurzen in Parijs en Londen kregen er tot 0,3 procent bij. Die in Frankfurt zakte 0,2 procent.

Randstad

Randstad was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 2,8 procent. De kwartaalresultaten van de uitzender kwamen redelijk overeen met de verwachtingen, maar analisten waren minder tevreden over de gang van zaken bij onderdeel Monster.

AkzoNobel volgde met een verlies van 2,3 procent. De verfproducent kampte in het eerste kwartaal met lagere verkopen.

Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco won daarnaast 0,3 procent na een lichte omzetstijging in het eerste kwartaal. Het aandeel profiteerde ook van een koopadvies door Kepler Cheuvreux.

In de MidKap kelderde Flow Traders bijna 9 procent ondanks uitmuntende resultaten. Analisten en beleggers vragen zich echter af of de beursintermedair ook in het tweede kwartaal zo goed zal presteren.

Bolloré

Elders in Europa trok onder meer Bolloré de aandacht. Dat transportbedrijf zakte in Parijs dik 6 procent, na berichten dat topman Vincent Bolloré wordt ondervraagd in een corruptie-onderzoek.

Andere bedrijven die gerelateerd zijn aan de miljardair Bolloré, zoals Vivendi en Financière de L’Odet speelden eveneens terrein kwijt.

In Londen beleefde de goksector een mindere beursdag na mediaberichten over een verlaging van de maximale inzet bij gokkasten. William Hill en GVC Holdings verloren respectievelijk zo'n 13 en 6 procent.

Euro

De euro was 1,2227 dollar waard, tegen 1,2212 dollar een dag eerder.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 68,45 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent in prijs tot 74,66 dollar per vat.