De meeste Europese beurzen gingen dinsdag licht vooruit. De handel werd opnieuw gedomineerd door een stroom aan bedrijfsresultaten. 

Op het Damrak werden AkzoNobel en Randstad lager gezet na publicatie van de kwartaalberichten. Ook Flow Traders ging in de uitverkoop.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 555,33 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 788,07 punten.

De beurzen in Londen en Frankfurt wonnen tot 0,4 procent, Parijs noteerde nagenoeg onveranderd.

Randstad

Randstad was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 4,6 procent. De kwartaalresultaten van de uitzender kwamen redelijk overeen met de verwachtingen, maar analisten waren minder tevreden over de gang van zaken bij onderdeel Monster.

AkzoNobel volgde op de voet met een verlies van 3,6 procent. De verfproducent kampte in het eerste kwartaal met lagere verkopen. Ook wisselkoerseffecten speelden het bedrijf parten.

Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco won 0,6 procent na een lichte omzetstijging in het eerste kwartaal. Het aandeel profiteerde ook van een koopadvies door Kepler Cheuvreux.

Chipmachinemaker ASML zakte 0,2 procent na tegenvallende vooruitzichten van de Zwitserse Apple-leverancier AMS (min 11 procent). In Parijs verloor chipmaker STMicroelectronics 1,8 procent.

Flow Traders

In de MidKap kelderde Flow Traders bijna 9 procent ondanks uitmuntende resultaten. Analisten en beleggers vragen zich echter af of de beursintermedair ook in het tweede kwartaal zo goed zal presteren.

In Londen stonden de gokbedrijven onder druk na mediaberichten over een verlaging van de maximale inzet bij gokkasten. William Hill en GVC Holdings verloren 14 en 7 procent.

Banco Santander zakte 2,5 procent in Madrid na de resultaten van de grootste bank van Spanje.

SAP

In Frankfurt klom SAP ruim 3 procent. De Duitse softwarefabrikant verhoogde de omzetverwachting voor het jaar.

Münich Re won 0,3 procent. De Duitse herverzekeraar behaalde in het eerste kwartaal flink meer winst dankzij een kalme periode zonder natuurrampen of andere grote kostenposten.

Euro

De euro was 1,2202 dollar waard, tegen 1,2212 dollar een dag eerder.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 68,92 dollar. Brentolie klom 0,2 procent tot 74,86 dollar per vat.