Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met de activiteiten, dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.

Er wordt nog wel gerekend op een lichte verbetering van het groepsresultaat, waarbij het concern er van uit ging de winst met circa 10 procent te kunnen verbeteren ten opzichte van het vorige boekjaar dat afliep in september.

De totale verkopen zullen volgens de nieuwe prognose nog zo'n 0,5 procent omhooggaan, waar eerder nog werd uitgegaan van een plus van 1,1 procent.

Uit resultaten die het bedrijf in februari naar buiten bracht, bleek al dat er problemen waren bij de Russische tak. Metro, dat winkels heeft in 35 landen, deed het juist wel goed in andere Oost-Europese landen.

Het bedrijf nam afgelopen jaar afscheid van elektronicaketens als MediaMarkt en Saturn, die verzelfstandigd zijn onder de naam Ceconomy.