De Chinese verzekeraar Anbang heeft omgerekend 7,9 miljard euro aan kapitaal ontvangen uit een zekerheidsfonds voor verzekeraars. Anbang werd in februari onder curatele gesteld door de toezichthouders.

De Chinese marktwaakhond ging woensdag akkoord met een kapitaalinjectie voor het moederbedrijf van het Nederlandse verzekeraar Vivat.

De kapitaalinjectie moet ervoor zorgen dat Anbang aan zijn schulden kan blijven voldoen en normaal kan blijven opereren. De ontwikkelingen in China hebben niet direct gevolgen in Nederland.

Vivat, dat merken als Zwitserleven, Route Mobiel, Reaal en ACTIAM voert, heeft zelfstandig toegang tot de kapitaalmarkt.

Volgens de Chinese autoriteiten heeft Anbang zich beziggehouden met illegale activiteiten die ook de financiële positie van het concern in gevaar hebben gebracht.

Oprichter Wu Xiaohui zal worden vervolgd voor vermeende fraude. De afgelopen jaren treedt de regering in Peking hard op tegen corruptie. De gevallen topman verdiende geen enkele coulance in zijn strafproces wegens grootschalige fraude, volgens Chinese aanklagers.