De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met een stevige winst gesloten. De vrees voor een wereldwijde handelsoorlog nam af door het toenemende verzet tegen de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om heffingen in te voeren op buitenlands staal en aluminium. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten gingen omhoog.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,8 procent hoger op 21.417,76 punten en doorbrak daarmee een vierdaagse verliesreeks. De staalbedrijven toonden wat herstel na de eerdere zware verliezen. Nippon Steel & Sumitomo Metal, JFE Holdings en Kobe Steel stegen tot 1,2 procent.

Ook de Japanse automakers, die grote afnemers zijn van staal en aluminium, zaten in de lift. Een goedkopere Japanse yen bood daarbij extra steun in de rug. Honda klom 1,6 procent en Toyota dikte 1 procent aan. Retailer Fast Retailing, een zwaargewicht in de Nikkei, kreeg er 2,8 procent bij.

De All Ordinaries in Sydney ging 1,1 procent hoger de dag uit en de Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,8 procent in de plus. De Kospi in Seoul steeg 1,5 procent onder aanvoering van de Zuid-Koreaanse technologiereuzen Samsung (plus 3,9 procent) en SK Hynix (plus 5,1 procent).

Landen reageren teleurgesteld op importheffing staal in VS
87
Landen reageren teleurgesteld op importheffing staal in VS