'Ook andere topbestuurders fout in fraudeschandaal Steinhoff'

Voormalig topman Markus Jooste van het door een boekhoudschandaal geplaagde Zuid-Afrikaanse woonwinkelconcern Steinhoff was niet de enige bestuurder bij de onderneming die met de cijfers rommelde. Dat stelde de Süddeutsche Zeitung vrijdag op basis van interne e-mails die het in handen heeft.

Jooste zou hebben samengespannen met andere managers om omzet rond te pompen langs verschillende onderdelen, om zo de balans te spekken. Dat gebeurde in 2014, zo blijkt uit de documenten.

Volgens de krant verwees Jooste in een mail aan een van zijn managers onder meer naar de behoefte om ''het verleden op te schonen''. Steinhoff had al aangifte gedaan tegen Jooste.

Er zijn inmiddels ook verschillende onderzoeken gaande naar de gang van zaken bij Steinhoff door toezichthouders. Het bedrijf zelf kondigde onlangs aan meerdere leden van de raad van commissarissen te willen vervangen.

Onder meer advocaat Peter Wakkie is voorgedragen om toezichthouder bij het statutair in Nederland gevestigde Steinhoff te worden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie