Winstdaling voor Zweeds boxershortmerk Björn Borg

Het Zweedse Björn Borg behaalde in 2017 meer omzet dan in 2016. De jaaromzet bedroeg 696,5 miljoen Zweedse kroon (69,6 miljoen euro) tegenover 631,6 miljoen Zweedse kroon in 2016. Het bedrijf zag daarbij de winst in vergelijking met 2016 dalen.

De winst over 2017 kwam uit op 55,4 miljoen Zweedse kroon. Een jaar eerder was dit nog 64,2 miljoen Zweedse kroon, blijkt uit cijfers die Björn Borg vrijdag publiceerde. 

De daling van de winst is volgens CEO Henrik Bunge te wijten aan de overname van een distributeur in de Benelux en de teruglopende vraag naar het merk in landen zoals Denemarken en Noorwegen.

Ook de kwartaalwinst daalde. Die was in het laatste kwartaal van 2016 21,4 miljoen Zweedse kroon, terwijl deze hetzelfde kwartaal dit jaar uitkwam op 16,9 miljoen Zweedse kroon. 

Daarbij behaalde Björn Borg in het laatste kwartaal minder omzet. In het vierde kwartaal was de omzet 17 miljoen euro (170,3 miljoen Zweedse kroon) omzet. Dit is een daling van 0,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie