Nikkei sluit flink hoger en doorbreekt verliesreeks

De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een stevige winst geëindigd. De stemming werd gesteund door de sterke handelssessie op Wall Street, waar beleggers de zorgen over een oplopende inflatie van zich af wisten te schudden.

De handel verliep verder relatief rustig, aangezien de financiële markten in China, Zuid-Korea, Taiwan en Vietnam gesloten waren vanwege de viering van Chinees Nieuwjaar

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 1,5 procent hoger op 21.464,98 punten en doorbrak daarmee een driedaagse verliesreeks.

Vooral de financiële bedrijven waren in trek. De banken Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group stegen 1,8 procent en 1,1 procent. De verzekeraars Dai-ichi Life Holdings en T&D Holdings dikten 5 procent en 2,6 procent aan.

Ook de Japanse exportbedrijven werden weer opgepikt, ondanks de aanhoudende versterking van de Japanse yen. Een sterker dan verwachte afname van de Japanse machineorders had eveneens weinig impact op de handel.

De All Ordinaries in Sydney eindigde 1,2 procent hoger onder aanvoering van de energiebedrijven en gouddelvers. Origin Energy won bijna 7 procent na een verhoging van de winstverwachting.

De grote mijnbouwers Rio Tinto en BHP Billiton stegen 1,8 procent en 4,6 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 2 procent in de plus onder aanvoering van de banken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie