Verder herstel op beurzen Azië na zware verliezen

De meeste aandelenbeurzen in het Verre Oosten wisten dinsdag het herstel voort te zetten. Het was de tweede winstdag op rij na de zware verliezen van vorige week.

Beleggers trokken zich op aan de flinke koerswinsten op Wall Street. Vooral in Hongkong en China gingen de markten stevig vooruit voorafgaand aan de viering van het Chinese Nieuwjaar op donderdag.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent in de plus en in Hongkong dikte de Hang Seng-index 1,6 procent aan. De Kospi in Seoul kreeg er 0,7 procent bij, onder aanvoering van de technologiegiganten Samsung en SK Hynix met winsten van 4,5 procent en 4,3 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 0,6 procent hoger de dag uit.

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, zag de Nikkei een eerdere winst verdampen. De Japanse hoofdindex eindigde uiteindelijk 0,7 procent lager op 21.244,68 punten, mede door koersverliezen in de transportsector. Honda Motor daalde 1,7 procent. De Japanse automaker roept volgens persbureau Reuters zo'n 350.000 voertuigen terug in China vanwege problemen met de motor.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie