'Nederland telt ruim half miljoen cryptobeleggers'

Het aantal Nederlanders dat cryptomunten als de bitcoin bezit is afgelopen halfjaar fors toegenomen. Volgens onderzoeksbureau Kantar TNS ging het in augustus nog om 135.000 huishoudens, nu om zo'n 490.000.

Een en ander zou neerkomen op een totaal van zo'n 580.000 cryptobeleggers, aangezien in sommige huishoudens meerdere personen over cryptomunten beschikken. Kantar TNS, voorheen TNS NIPO, baseert zich op een in januari uitgevoerde peiling onder ruim 44.000 huishoudens.

Heel gelukkig zullen veel van die Nederlandse cryptobeleggers niet zijn met hun investering. De bitcoin is sinds de piek in december van 20.000 dollar flink in waarde gedaald. De koers schommelt nu rond 8000 dollar.

Voorzichtig

De Nederlanders zijn volgens de peiling wel tamelijk voorzichtig en investeren veelal lage bedragen in cryptovaluta. Slechts een op de vier stopt er meer dan 1000 euro in. Dat neemt niet weg dat de instapbedragen groeien. Een half jaar geleden stapte slechts 15 procent voor zo’n hoog bedrag in.

Cryptobeleggers zijn over het algemeen relatief jong, zo blijkt uit het onderzoek. Daarmee voldoen ze niet aan het profiel van de 'klassieke' aandelenbeleggers. Dat zijn namelijk veelal wat oudere mannen, aldus Kantar TNS.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie