De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero beleefde afgelopen jaar een groeispurt. De omzet van de branchegenoot van het in Amsterdam genoteerde Takeaway.com kwam uit op 544,2 miljoen euro.

Dat is 60 procent meer dan een jaar eerder, maakt het bedrijf woensdag bekend.

Het aantal orders van het bedrijf Delivery Hero, dat afgelopen jaar naar de beurs ging, steeg afgelopen jaar met bijna 50 procent tot ruim 291 miljoen. Dat was meer dan waar het bedrijf zelf rekening mee hield.

Delivery Hero nam afgelopen jaar onder meer een belang in de Zuid-Amerikaanse branchegenoot Rappi. Verder werd het Griekse Deliveras ingelijfd. In India werd Foodpanda van de hand gedaan, maar werd wel een belang in de nieuwe eigenaar verkregen.

Takeaway.com

In de update van het bedrijf werd niet gerept over Takeaway.com. Dit bedrijf is ook in Duitsland actief. Topman Jitse Groen van de Nederlandse maaltijdbezorger opperde eerder in Duitse media de mogelijkheid van een samengaan van de bedrijven.

''In elk land kan er slechts één leverancier zijn'', zei Groen toen tegen dagblad Tagesspiegel. ''Een fusie kan een optie zijn''. Een zegsman van Delivery Hero wilde toen geen commentaar geven.

Marktleider

Volgens topman en oprichter Niklas Östberg van Delivery Hero is het voor maaltijdbezorgers zaak om marktleider te zijn in landen waar ze actief zijn.

Het Duitse bedrijf heeft volgens hem voldoende schaalgrootte om dat op eigen kracht te bereiken, benadrukte hij in een toelichting op de cijfers.