Intesa SanPaolo heeft 2017 afgesloten met een winst van 3,8 miljard euro. Dat was bijna een kwart meer dan een jaar eerder en ook fors meer dan waar kenners rekening mee hielden. 

De bank profiteerde onder meer van eenmalige opbrengsten door de verkoop van bezittingen. Ook richt te bank zich meer en meer op zaken als verzekeringen en vermogensbeheer waar over het algemeen meer geld mee valt te verdienen.

Aandeelhouders kunnen over 2017 circa 3,4 miljard euro dividend tegemoet zien. Ook de komende jaren belooft de bank zijn aandeelhouders niet te vergeten.

Dit jaar zal 85 procent van de winst van de Italiaanse bank naar aandeelhouders terugvloeien. Volgend jaar stort de bank 80 procent van het bedrag dat onder de streep overblijft en in 2020 zal van iedere euro 70 cent voor de investeerders zijn.

De Italianen willen verder de schulden als gevolg van slechte leningen tegen 2021 halveren tot 6 procent van de totale uitstaande kredieten. Daarbij moet de winst in 2021 uitkomen op 6 miljard euro.