Orkanen drukken winst Duitse herverzekeraar Munich Re in 2017

De Duitse herverzekeraar Munich Re heeft afgelopen jaar een relatief bescheiden winst van 392 miljoen euro in de boeken gezet. Een jaar eerder was dat nog bijna zeven keer zoveel. 

De sterke daling is vooral het gevolg van de zware orkanen die in de nazomer het Caribisch gebied en het zuiden van de Verenigde Staten teisterden.

Munich Re kon in 2017 wel iets meer premies bijschrijven dan een jaar eerder, in totaal ruim 49 miljard euro. Ook het resultaat uit beleggingen viel met 7,6 miljard euro een fractie hoger uit dan in 2016. De uitkeringen als gevolg van grote rampen telden afgelopen jaar evenwel op tot ruim 4,3 miljard euro, bijna drie keer zo veel als in 2016. De orkanen Harvey, Irma en Maria waren samen goed voor een schadebedrag van 2,7 miljard euro.

Ondanks de sterk gedaalde winst ziet Munich Re voldoende financiële ruimte om het dividend op peil te houden. De aandeelhouders kunnen net als vorig jaar 8,60 euro per aandeel tegemoetzien.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie