Amerikaanse kabelreus Comcast ziet winst flink stijgen

Comcast heeft goede zaken gedaan in het afgelopen kwartaal. De Amerikaanse telecom- en kabelreus verhoogt zijn winst flink, vooral door een meevaller vanwege de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

Het nettoresultaat van het bedrijf, dat ook actief is in de media- en entertainmentsector, kwam uit op bijna 15 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog iets minder dan 2,3 miljard dollar. Zonder de belastingmeevaller steeg de winst per aandeel van 0,45 dollar naar 0,49 dollar.

De omzet steeg met 4 procent naar 21,9 miljard dollar. Dat kwam vooral doordat distributiedeals, televisienetwerk NBC en de pretparken van het concern meer geld in het laatje brachten. Het aantal nieuwe kabelabonnees zakte juist wat in vergelijking met een jaar eerder.

Comcast liet weten zijn aandeelhouders mee te laten delen in de belastingmeevaller. Het bedrijf verhoogt daarvoor zijn dividend en kondigde een aandeleninkoopprogramma van vijf miljard dollar aan dit jaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie