De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst de dag uitgegaan en bereikte het hoogste niveau sinds november 1991. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid onveranderd liet.

Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen stevig vooruit na de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de beëindiging van de shutdown van overheidsinstellingen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 1,3 procent hoger op 24.124,15 punten. De Japanse automakers Honda en Mitsubishi behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van 1,8 en 2,4 procent. Telecomconcern Softbank, een zwaargewicht in de index, klom 2 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,2 procent in de plus en stevent daarmee af op een nieuw slotrecord. De beurs in Shanghai klom 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,7 procent.

De Kospi in Seoul dikte 1,1 procent aan. LG Electronics zakte 0,5 procent na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump importtarieven op bepaalde wasmachines en zonnepanelen heeft goedgekeurd. Schermenmaker LG Display won 5,7 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.