Anthony Noto, de operationeel directeur van Twitter, zou mogelijk vertrekken naar fintechbedrijf Social Finance (SoFi). Daar zou hij algemeen directeur kunnen worden.

Dat melden ingewijden tegenover Bloomberg. SoFi wordt gezien als een van de waardevolste financiële startups. Het bedrijf biedt online leningen aan. 

Noto kwam in 2014 als financieel directeur binnen bij Twitter. Daarvoor was hij actief binnen de bankenwereld. Als adviseur in dienst van Goldman Sachs begeleidde hij onder meer de beursgang van Twitter.

In 2016 werd hij bij Twitter benoemd in zijn huidige rol. Noto is onder meer een van de aanjagers geweest van de live videostreamingdiensten van het bedrijf.

Noto is overigens niet de enige die wordt genoemd als opvolger van Mike Cagney. Volgens de ingewijden komen nog twee andere mannen en twee andere vrouwen in aanmerking voor de baan. Het is niet bekend wie deze mensen zijn.

Kritiek

Cagney trok in september vorig jaar de deur achter zich dicht na onrust bij het bedrijf. Er was vooral kritiek op de bedrijfscultuur binnen SoFi, na verschillende claims van seksuele intimidatie en frauduleuze acties van managers. In het kielzog van Cagney, die altijd alle vergrijpen heeft ontkend, vertrokken ook andere bestuurders.