Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt door de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell.

De aanvraag werd in juli gedaan, schrijft zakenkrant Financial Times.

FarePilot laat chauffeurs zien waar er veel vraag is naar taxi's en werd eind 2016 gelanceerd. Shell bezit driekwart aandelen. De overige aandelen zijn van Boston Consulting Group.

Naar verluid, is Shell al bezig chauffeurs te benaderen om mee te doen met proeven. Volgens het bedrijf is er nog geen besluit genomen of het project wordt doorgezet. Eerst moeten alle stappen worden genomen met betrekking tot vergunningen en procedures.

Uber

De bekende taxidienst Uber raakte vorig jaar nog zijn vergunning in Londen kwijt, omdat het bedrijf een loopje zou nemen met de regels en zaken rond openbare orde en veiligheid. Uber heeft beroep aangetekend tegen dat besluit. Totdat er een definitief vonnis ligt, kunnen de circa 40.000 chauffeurs van Uber in de Britse hoofdstad gewoon hun werk blijven doen.

Shell zei eerder al dat het innovatief wilde zijn met het oog op ontwikkelingen zoals taxi-apps en elektrische en zelfrijdende auto's. Elektrische auto's kunnen een bedreiging zijn voor de traditionele tankstations van oliemaatschappijen, terwijl taxi-apps kunnen leiden tot minder privaat autobezit, wat natuurlijk ook nadelig is voor olieproducenten.

Shell is daarom bezig zijn activiteiten buiten olie en gas uit te breiden door zich te richten op zonne-energie en laadpalen voor elektrische auto's.