Japanse beurs eindigt met klein verlies

De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een klein verlies geëindigd. De stemming werd aanvankelijk gesteund door de nieuwe recordstanden op Wall Street, maar de eerdere winsten werden in het laatste handelsuur uit handen gegeven. De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot uiteindelijk 0,4 procent in de min op 23.763,37 punten. De farmaceutische bedrijven stonden onder druk.

Eisai verloor 2,3 procent en Astellas Pharma zakte 2,1 procent. De hoop op een sterk kwartaalcijferseizoen hielp de makers van elektronische componenten vooruit. Zo stegen de chipbedrijven Advantest en Tokyo Electron respectievelijk 3,1 en 2,8 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de beurs in Shanghai won 0,4 procent, in afwachting van het groeicijfer van de Chinese economie. De Kospi in Seoul stond nagenoeg onveranderd na het besluit van de Bank of Korea om de rente conform verwachting onveranderd te laten op 1,5 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie