Kleine verliezen op aandelenmarkten Azië

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten deden woensdag een stapje terug, onder druk van de koersverliezen die werden geleden op Wall Street. In Tokio stonden onder meer de financiële fondsen in het rood.

De Japanse Nikkei-index eindigde 0,4 procent lager op 23.868,34 punten. Een dag eerder bereikte de hoofdgraadmeter nog het hoogste niveau in 26 jaar.

De grote Japanse banken Mizuho Financial, Sumitomo Financial en Mitsubishi UFJ Financial gingen tot 1 procent omlaag. Zakenbank Nomura en levensverzekeraar Dai-ichi Life tekenden verliezen tot 0,6 procent op.

Beleggers in Tokio verwerkten nog wel een meevallend cijfer over de orders voor Japanse machines. Die gingen in november met 5,7 procent omhoog in vergelijking met een maand eerder. Er was juist gerekend op een daling van de orderontvangst.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds in het rood, maar wist de handelsdag uiteindelijk af te sluiten met een kleine plus, op een nieuwe recordstand van 31.983,41 punten. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 0,5 procent omlaag.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie