Derde verliesdag op rij voor Nikkei

De aandelenbeurs in Japan is vrijdag wederom met verlies gesloten. Een duurdere Japanse yen zorgde daarbij voor druk op de exportbedrijven. 

De toonaangevende Nikkei ging 0,2 procent lager de week uit op 23.653,82 punten. Het was de de derde dag op rij dat de graadmeter in de min dook.

Cameramaker Olympus en printerfabrikant Kyocera, die veel omzet uit het buitenland halen, kampten met de duurdere yen en verloren 3,8 procent en 1,7 procent.

Zwaargewicht Fast Retailing klom daarentegen 6 procent. De eigenaar van kledingketen Uniqlo boekte in het afgelopen kwartaal een recordwinst.

De beurs in Shanghai daalde 0,1 procent na publicatie van de Chinese handelscijfers. De export van China nam in december sterker dan verwacht toe, maar de import bleef ver achter bij de verwachtingen.

De Hang Seng-index in Hongkong zette de recordopmars voort met een tussentijds winst van 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde een fractie hoger en de Kospi in Seoul klom 0,3 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie