Accountants- en adviesfirma KPMG Nederland heeft de omzet afgelopen boekjaar licht zien oplopen.

Volgens het bedrijf, waar onlangs de topman opstapte, is dat onder meer te danken aan eerder gedane investeringen. Nieuwe investeringen zorgden er echter voor dat de winst wat lager uitkwam.

De opbrengsten bedroegen 622 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 608 miljoen euro werd omgezet. De nettowinst liep terug van 67 miljoen euro naar 58 miljoen euro.

KPMG ronde in het boekjaar 2016/2017 juist een driejarig investeringsprogramma van 54 miljoen euro af. Dit werpt zijn vruchten af in termen van omzet en hogere waardering door klanten en medewerkers, aldus de onderneming. Dat de winst omlaag ging had ook te maken met regels die accountants verplichten om na een bepaald aantal jaren van klanten te wisselen.

De firma nam onlangs afscheid van bestuursvoorzitter Albert Röell. Die gaf vorige maand de ,,niet optimale" samenwerking met andere bestuurders als reden voor zijn vertrek.

KPMG Nederland wordt nu geleid door interimtopman Rob Fijneman. Hij benadrukt in een toelichting dat de blik bij KPMG nu weer op de toekomst is gericht.