De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag, ondanks een positief begin van de handelsdag, in de min gesloten. Beleggers verwerkten het nieuws dat de voordracht van beoogd Fed-voorzitter Jerome Powell door een Senaatscommissie werd goedgekeurd. Zijn benoeming kan nu aan de hele Senaat worden voorgelegd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 24.180,64 punten en daarmee kwam een einde aan de recordreeks van de afgelopen dagen. De brede S&P 500 ging ook omlaag en wel 0,4 procent. Daardoor sloot de graadmeter op 2629,57 punten. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6762,21 punten.

Technologiebedrijven herstelden enigszins, na een aantal dagen van verliezen. Beleggers maakten zich een tijdje zorgen om hun waardering. Techfondsen als Alphabet, Netflix, Microsoft en Facebook gingen nu weer tot 0,8 procent omhoog. Chipmakers als Micron en Nvidia vonden met plussen tot 3,3 procent ook de weg naar boven.

Farmaceut Allergan verloor 1,6 procent nadat biotechnologiebedrijf Revance testresultaten voor een botox-concurrent had gepubliceerd. Het middel van Revance zou langer werkzaam blijven en de koers van het biotechbedrijf schoot 33,7 procent omhoog.

Disney en 21st Century Fox zijn naar verluidt dicht bij een overeenkomst over de verkoop van de filmstudio's en de televisieproductietak van het laatste bedrijf. Het aandeel van Disney ging 2,7 procent omlaag. 21st Century Fox werd 0,5 procent meer waard.

Snap, het bedrijf achter Snapchat, stond op een plus van ruim 10 procent na een adviesverhoging bij Barclays. Die volgde op een koerswijziging en een nieuw ontwerp van de app van Snapchat. Creditcardmaatschappij Mastercard kondigde een omvangrijk aandeleninkoopprogramma aan en won 1,2 procent. Mastercard wil zijn aandeelhouders ook belonen met een hoger dividend.

Regal Entertainment (plus 9,4 procent) wordt voor 3,6 miljard dollar overgenomen door zijn Britse branchegenoot Cineworld. Gesprekken over een samengaan waren al uitgelekt.

Huizenbouwer Toll Brothers sloot 7,4 procent lager na teleurstellende winst- en omzetcijfers. Ook de verwachtingen voor heel 2018 vielen tegen.

De euro was 1,1824 dollar waard, tegen 1,1810 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent meer waard tot 57,66 dollar. Brent-olie werd 0,7 procent duurder en werd voor 62,91 dollar per vat verhandeld.