'Vermogen Amazon-oprichter Jeff Bezos ruim honderd miljard dollar'

Jeff Bezos, de rijkste mens op aarde, heeft vrijdag met zijn vermogen de barrière geslecht van honderd miljard dollar (83,8 miljard euro). De oprichter van webwinkelreus Amazon zag zijn fortuin met 2,3 miljard dollar oplopen door de koerswinst van het bedrijf op Wall Street.

Het is voor het eerste sinds 1999 dat een enkel persoon qua vermogen de grens van honderd miljard dollar passeert. Destijds was het medeoprichter van Microsoft Bill Gates die dat bedrag als zijn vermogen mocht bestempelen.

De stevige koerswinst van Amazon dit jaar heeft het fortuin van Bezos goed gedaan. Dit jaar dikte zijn vermogen met bijna 33 miljard dollar aan. Dat is de sterkste stijging van alle miljardairs op de rijkenlijst. In oktober ging Bezos Gates op die lijst voorbij.

Filantroop

Wel moet worden opgemerkt dat Gates al miljarden heeft weggeven aan goede doelen. Bezos heeft dat vooralsnog wat minder gedaan. Wel heeft hij steeds meer oog voor filantropie. Zo riep hij eerder dit jaar mensen op om met ideeën te komen. Verder verkoopt Bezos jaarlijks voor een miljard dollar aan aandelen om zijn ruimtevaartactiviteiten te bekostigen.

Volgens de rijkenlijst van Bloomberg is Gates met een vermogen van 86,6 miljard dollar de nummer twee. Had Gates niets van zijn vermogen weggegeven dan was hij goed geweest voor 150 miljard dollar. Superbelegger Warren Buffett is de nummer drie op de lijst met een vermogen van 78,9 miljard dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie