Nikkei begint handelsweek in de min

De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers namen wat winst na de recente opmars.

Vooral de sterk gestegen vastgoed- en bouwbedrijven en de financiële aandelen werden van de hand gedaan.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 1,3 procent lager op 22.380,99 punten. De vastgoedbedrijven Mitsui Fudosan en Mitsubishi Estate verloren 4,1 en 2,6 procent. Effectenhuis Nomura Holdings leverde 2,5 procent in en bouwbedrijf Taisei zakt 2,7 procent.

Voedingsbedrijf Nissin Foods dikte daarentegen ruim 7 procent aan en klom tot een recordniveau na sterke halfjaarcijfers.

Mijnbouwbedrijf Mitsui Mining & Smelting verhoogde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar. Het aandeel steeg bijna 17 procent en bereikte de hoogste koers in tien jaar.

Elders in het Verre Oosten lieten de beursgraadmeters een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,5 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,2 procent hoger. Razer maakte een succesvol beursdebuut. De maker van gaming hardware stond bijna 24 procent boven de introductiekoers van 3,88 Hongkong dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie