De aandelenbeurzen in het Verre Oosten bleven woensdag dicht bij huis, na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street.

Tegenvallende handelscijfers uit China boden eveneens weinig houvast. Zowel de export als de import van de op een na grootste economie ter wereld groeide in oktober minder sterk dan verwacht.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,1 procent lager op 22.913,82 punten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars op dinsdag, waarbij de Japanse hoofdindex het hoogste niveau in 26 jaar bereikte. Vooral de sterk gestegen financiële bedrijven werden van de hand gedaan.

Toyota kreeg er 1 procent bij. De Japanse autofabrikant verhoogde zijn winstverwachting dankzij sterke halfjaarresultaten. Het bedrijf verkocht meer auto's en boekte meer omzet en winst.

Concurrent Nissan verlaagde daarentegen zijn winstverwachting. De autobouwer staakte onlangs de productie in een fabriek vanwege niet correct uitgevoerde controles. Dat heeft een duidelijk effect op het resultaat. Het aandeel won desondanks 0,7 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent hoger. De Kospi in Seoul won 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney bleef vrijwel onveranderd.